De roots van Nico van Dijk

 

Nico van Dijk is in Nederland geboren uit Nederlands-Oostenrijkse ouders. Hij was meer dan 44 jaar gehuwd met een Duitse onderwijzeres† ; samen hebben ze drie volwassen kinderen.

Nico bracht zijn jeugd door in Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Hij woonde in Nederland, Oostenrijk, Duitsland en België en verbleef langdurig in Oost-Europa en Indonesië.

Hij werkte 11 jaar in loondienst voor diverse Nederlandse bedrijven als handelscorrespondent en ruim 25 jaar voor de Nederlandse overheid, alsmede voor de Commissie van de Europese Gemeenschappen als persvoorlichter/woordvoerder. Daarnaast is hij sinds 1969 free lance foto-journalist en was hij correspondent voor verscheidene binnen- en buitenlandse periodieken en persagentschappen. Ook was hij part-time docent in het volwassenen- en beroepsonderwijs. Hij gaf les aan Nederlandse HBO- en WO-instellingen alsmede aan enkele buitenlandse universiteiten (Tirana, Perm, Vilnius e.a.).

Vanaf 1998 werkte Nico van Dijk als zelfstandig adviseur en als publicist. Voor verscheidene organisaties in Oost-Europa, Azië en Afrika trad hij op als consultant en als docent. Hij schreef enkele (les)boeken over gastronomie, fotografie, automobilisme en cultuurgeschiedenis; werkte mee aan documentaires, instructiefilms en produceerde een CDi; vertegenwoordigde de overheid op internationale beurzen en seminars.

Als vrijwilliger heeft hij sinds 1980 diverse verenigingen en stichtingen opgericht en geleid (als voorzitter, secretaris en/of penningmeester) en was hij verbonden aan een automobielmuseum en een zorginstelling. In zijn woonplaats helpt hij enkele instellingen als vrijwillig taal-/inburgeringsdocent en als bejaardenhulp.

Vele jaren was/is hij onbezoldigd (hoofd)redacteur van enkele hobby-tijdschriften. Tot slot onderhoudt hij enkele websites, gewijd aan zijn hobby's.

Nico van Dijk is geen lid van vakbonden en evenmin van religieuze, politieke en/of ideologische organisaties.

 

No membership of unions, nor political, religious & ideological organizations.

©nicovandijk2008-2024